Természetes arcmaszk a konyhából

8:00

Egy hosszú nap után mindenkinek az a vágya, hogy ledőlhessen egy kicsit a kanapéra és kipihenje a munka okozta fáradalmakat. Azonban ez nem csak neked jár, hanem a bőrödnek is szüksége van a törődésre. Heverészhetsz a kedvenc zenéd vagy sorozatod társaságában és mindeközben egy kényeztető házi arcmaszkkal szépülhetsz.

Bemutatom most nektek ezt az általam igencsak kedvelt, olcsó és hatékony joghurtos zabpelyhes maszkot, amit bármikor pillanatok alatt elkészíthetsz. Mindemellett abban is biztos lehetsz, hogy semmilyen káros anyaggal nem szennyezed a bőröd!


Amire szükségünk lesz: 
- natúr joghurt
- finom őrlésű zabpehely
- méz

A joghurt hatása a bőrre: 
- bőrkisimító
- hidratáló
- természetes és gyengéd hámlasztó, eltávolítja az elhalt hámsejteket
- pórusösszehúzó
- Főleg zsíros és pattanásos bőrre javasolják, de a száraz bőrre is jótékony hatással van. 

Zabpehely hatása: 
- bőrtisztító
- bőrpuhító

Méz hatása: 
- antibakteriális 
- tisztítja a bőrt.
- Kifejezetten ajánlott a pattanásos bőrre. Maszkunkat gazdagíthatjuk 1-2 csepp teafa olajjal, hogy még hatásosabban felvegyük a harcot az aknék ellen.

Elkészítése:
Tegyünk egy tálba 1-1,5 kiskanál joghurtot. Erre szórjunk annyi zabpelyhet, amennyiből kenhető paszta állagot kapunk. Jobb a finom őrlésű zab, de nekem most csak ez volt kéznél. Majd az egészet keverjük össze fél kiskanál mézzel és hagyjuk állni 5 percet, hogy a zab megszívja magát. 

Használata: 
Az arcmaszkokat mindig alaposan megtisztított bőrre vigyük fel, a hatóanyagok felszívódását segíti, ha nedves arcon alkalmazzuk. Legegyszerűbben a kezünkkel vagy a kiskanállal applikálhatjuk fel. Hagyjuk a bőrön legalább egy negyed órát és közben relaxáljunk. Néha átmasszírozhatjuk gyengéden a maszkos területet. A lemosás langyos, bő vízzel történjen, de ne dörzsöljük erősen. Utána én át szoktam mosni az arcom egy arctisztítóval is, hogy legyek olyan egész nap, mint egy tejszagú kismacska. :)
És tádáááá!
Az arcunk friss és egészségesen ragyogó!

A kinézete pont olyan, mintha belefejeltem volna egy tányér
tejberizsbe....dehát itthon vagyunk! :D


You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Flickr Images