Csodaszerem az iszap

6:00

A cím alatt természetesen nem arra gondolok, hogy menj ki a legközelebbi vízpartra és hemperegj meg az iszapban, hanem a DSM Holttengeri iszapjára.

A légmentesen lezárt iszapomat ebbe a tégelybe öntöttem át a könnyebb használhatóság érdekében.

Hatása a bőrre:
♥ eltávolítja az elhalt hámsejteket
♥ selymessé, frissé teszi a bőrt
♥ eltávolítja a szennyeződéseket
♥ tisztítja a pórusokat és kisebbíti azokat
♥ regenerálja a bőrt
♥ bőrkisimító. bőrpuhító, ránctalanító
♥ allergiát, bőrelváltozásokat kezeli
♥ pattanásokat eltünteti

Rendkívül magas az ásványi anyag tartalma, 12 nyomelemet, vizet, és organikus anyagokat tartalmaz, valamint teljesen mentes a toxikus anyagoktól. 
Sok kozmetikumban (krémek, maszkok) megtalálható az összetevők között az iszap, amik hasonló pozitív hatást ígérnek a szépülni vágyóknak. Azonban ezeknek olyan alacsony a valódi iszap tartalma, hogy nem tudja kifejteni a hatását. Ezért érdemes 100%-os, csomagolt iszapot vásárolni.

Használata:
Alkalmazható arc-test-és hajpakolásként hetente 1-2 alkalommal, de vigyáznunk kell vele, mert túlzott használata száríthatja a bőrt. Felvihetjük kézzel vagy spatulával, hidegen és melegen. Ha melegen használjuk, akkor az ásványi anyagok könnyebben be tudnak szívódni, ezzel fokozzuk a hatását. Azonban nagyon ügyeljünk arra nehogy túl forró legyen és megégessen.  

Saját tapasztalatok egy év rendszeres használat után:
Én az ujjaimmal szoktam felkenni, mert akkor érzem igazán, hogy milyen vastagon fedi. Még csak hidegen alkalmaztam, ilyenkor kellemesen hűsít, de tervben van, hogy felmelegítve is kipróbálom. Egyszerűen imádom a hatását! Körülbelül 15-20 percet szoktam rajtahagyni a pár milliméter vastagságú iszapot. Ha sietek, akkor száradás után rögtön lemosom. Észre lehet venni mikor lesz jó, mert szárazon teljesen kivilágosodik. Vigyázzunk vele, mert ilyenkor elkezd peregni, tehát nem javasolt a nevetés. :) Bő, langyos, folyóvízzel szoktam lemosni. Ez hosszabb időt vesz igénybe, de természetesen függ attól, hogy ki milyen vastagon fedte be vele a bőrét. 

Lemosás után az arcom hihetetlenül puha és látszik, hogy kisebbek a pórusok! A mitesszereimen nem változtatott, de azon nem használ semmi sem. Ha újra tinédzser koromat élem és több pattanásom jelenik meg, akkor van, hogy gyakrabban használom, akár naponta. Szépen helyre szokta tenni az arcom és normalizálódik minden. Mivel kicsit tényleg szárít, ezért a lemosása után hidratálókrémet szoktam használni. Ja és lehetőleg sötétebb törülközőt használjunk az arcunk szárításakor, mert hiába nem látszik, "sarat" hagy maga után. 

*Őrültség elleni hatását gyógyászatilag még nem igazolták. :)

You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Flickr Images