Üde smink beteg napokra

8:00

Vannak azok a napok, mikor a betegség ledönt a lábunkról és legszívesebben csak otthon feküdnénk betakarózva egy bögre meleg tea társaságában. De az élet nem áll meg, nekünk  vissza kell menni dolgozni, vagy az iskolába. Ne hagyd, hogy a vörös szemek, kidörzsölt orr, vagy a sápadt, fakó arcbőr még jobban kedvedet szegje. Van néhány egyszerű tipp ahhoz, hogy ilyenkor is frissnek tűnjünk, és ha kívülről szépnek érezzük magunkat, a belsőnk is hamarabb jobban lesz! És fordítva... :)


Kezdetben vegyél egy jó forró, gőzös zuhanyt, hogy a légutad is felszabaduljon, de vigyázz, hogy legyen elég időd kellően megszárítkozni!

Engem is elkapott a megfázás...
(Sminkelés előtt)

Az arcunkra tegyünk egy kevés olajat (ez lehet arcszérum, vagy akár szőlőmag/kókusz/argánolaj is). Ha nem szeretünk ilyet használni, jó lesz a hidratáló krémünk is. Az orrunk alá is tegyünk a krémből bőségesen, vagy használhatunk neogranormont is vékony rétegben, ami jó hámosító. Ettől egészségesebbnek fog tűnni a bőrünk. Hagyjuk pihentetni 10 percig, hogy beszívódjon rendesen, eközben tudunk mást csinálni. A szánkra kerüljön még a sminkelés előtt egy hatékony szőlőzsír. A szemünkbe pedig csepegtessünk szemcseppet, hogy hamar elmúljon a vörösség.


Ha letelt a 10 perc, készüljünk fel a sminkelésre. Gondolom, te sem szeretnél nagyon nehéz sminket viselni, vagy amit folyton igazítanod kellene a nap folyamán. Így gondolkodjunk egyszerűben!

Első lépésként válasszunk egy könnyű színezett hidratálót, vagy amelyik a legjobban be szokott válni. Ha betegen hajlamos kiszáradni a bőröd, akkor kerüljük el most a matt alapozókat (és igyunk sok folyadékot!).
Tipp: A Rimmel Wake me up alapozó ragyogást adó gyöngyöket tartalmaz, ami azonnal felébreszti a bőrt, élettel telivé varázsolja. (Hátránya, hogy a Magyarországi színkínálata elég sötét. )

Betegen hajlamosak vagyunk hatalmas táskákat, vagy épp bőröndöket növeszteni a szemünk alá. Ezt házi praktikával lehet csökkenteni egy hideg kiskanál segítségével, amit egy pár másodperc erejéig a szemünk alá teszünk. Ez egy kicsit csökkenti a duzzanatot. A éktelenkedő kék karikákra pedig válasszunk először egy lazac színű/rózsaszínes korrektort, ami kiegyenlíti a színt, majd erre és a kivörösödött orrunkra vigyünk fel az ujjunkkal gyengéd ütögető mozdulatokkal egy világos (sárgás tónusú) és jól fedő korrektort is. Egy kevés korrektor tegyünk a szemhéjunkra is, hogy elfedjük a pirosságát.
Tipp: A Rimmel wake me up korrektor az alapozójához hasonlóan ragyogást nyújt, a Catrice tégelyes korrektornak erős a fedése, a Catrice Re-Tought Light-reflecting korrektor fényvisszaverő pigmentjei pedig frissebbnek mutatják a tekintetet.

Az egész sminknél próbáljuk kerülni a matt árnyalatokat, mert a betegség idején ezek rásegíthetnek a fáradt kinézetre. Helyette használjunk selymes fényű, vagy enyhén csillogós szemfestéket természetes színben. Kerüljük a vöröses árnyalatokat. A legjobb választás egy halvány rózsaszín, világos barna, bronz, arany, vagy selyemfényű vanillia, amik mind-mind ragyogást és üdeséget adnak a tekintetednek. Mindezt kiemelheted egy fekete vagy barna tusvonallal a felső szemhéjon. A vízvonalon kerüljük most a sötét színeket, mert azok összenyomják a szemet, inkább fehéret, vagy barackszínt alkalmazzunk. A belső szemzugba kerüljön egy jó világos árnyalat, a szempilláinkat pedig fessük ki szép ívesen. Előtte használhatunk szempilla göndörítőt, ha szükségünk van rá.  Ezek mind segítenek majd a nyílt tekintet elérésében. A szemöldökünket fessük ki a megszokott módon, de ne túl erősre.   

Az hogy színt adj az arcodnak és ne tűnj hulla fehérnek megoldható egy szép rózsaszín arcpírrel is. De ha szeretnél, használhatsz némi bronzosítót is, a járomcsont alá, illetve a halántékra. Könnyen feldobhatod az arcodat egy kis highlighterrel is a járomcsont felett. Lehetőleg krémes, vagy folyékony típusút válassz. A szájra pedig kerüljön egy természetes és hidratáló natúr rózsaszín rúzs, vagy egy kevés szájfény. Ezzel nem esel túlzásba, de mégis egészségesnek és gyönyörűnek fogsz kinézni!

Ha nem volt erőd hajat mosni, akkor válassz egy száraz sampont és fogd össze, vagy készíts elől egy szép fonást, esetleg tegyél bele díszes, ámde visszafogott csattot. Ruhának pedig válassz valami kényelmeset, aminek vidám a színe. Hanyagold a feketét, vagy a föld színeket! Legyél derűs és sugározz, ne hagyd, hogy a betegség legyőzzön! :)

Jobbulást Neked is! :)

Az elkészült sminkemmel már nem is tűnök olyan betegnek.... :)





You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Flickr Images