Smink állásinterjúra

6:00

Ha épp állásinterjúra készülődsz, akkor valószínűleg nem az az első számú problémád, hogy milyen sminket viselj. De! Mindenképp figyelj oda rá, hogy hogyan jelensz meg, ugyanis az első benyomás nagyon fontos. Tartsd szem előtt mindig azt is, hogy a kevesebb néha több. Nem kell hogy a kinézetedre koncentráljanak, sokkal fontosabb az, amit és ahogy mondasz. A sminked legyen egyszerű és matt, fontos, hogy frissnek és határozottnak látszódj minden téren.



1. Legyen az arcbőröd csodálatos! Válaszd a kedvenc alapozódat és vigyél fel annyit, amennyire pont szükséged van. Ne legyen túl púderes hatású, illetve ügyelj arra, hogy ne is fényesedjen át egyhamar. Legyen kéznél egy púder, vagy már eleve használhatsz mattító alapozót. Highlighterre vagy erős kontúrra most abszolút nem lesz szükséged.

2. A szemed alá egy világos, jó fedésű korrektort használj, hogy ne tűnj fáradtnak.


3. A megfelelő szemöldök határozottságot kölcsönöz az arcnak. Fesd ki szépen, de ne legyen túl erős, sötét, hanem inkább maradj természetes.

4. Ha valamit ki lehet hangsúlyozni egy állásinterjún, az legyen a szem. Itt se használj túl csillogó színeket. A mozgó részre egy natúr, matt szemhéjpúdert vigyél fel, a külső V-ívbe pedig használhatsz egy barnát, hogy optikailag megemelje a tekintetet. A szempillaspirált ne hagyd el, azonban ne vidd fel egynél több rétegben. A felső szempilláid tövében fekete szemhéjpúderrel és egy ferde ecsettel rajzolj egy vékony csíkot, amit satírozz el egy kicsit.


5. A legkönnyebb a pirosítást elszúrni. Erre nagyon figyelj, hogy ne legyen túl erős, vagy túl csillogó. Legjobb ha egy finom és természetes pírt használsz most.

6. A száj se legyen hivalkodó! Én ennél a sminknél az ázsiai technikát választottam. Főleg csak a száj belső részére tettem a rózsaszín rúzsból, a szám szélét pedig elkendőztem enyhén a korrektorral, a kettő találkozását szépen összedolgoztam, hogy ne legyen határvonal. Persze egyszerűen is ki lehet festeni rózsaszínnel, vagy bármilyen natúr árnyalattal. Ha viszont olyan munkára jelentkezel, ahol nagyon fontos a megjelenés, abban az esetben választhatsz egy határozottabb árnyalatot, mondjuk bordót, de ne vidd fel túl erősen. Ennek a legjobb módja, ha az ujjadra teszel a rúzsból és azt ütögeted bele az ajkadba. 


You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Flickr Images