Sminkelés a világon I. - Amerika

6:00

A szépségideál a világ különböző részein nagyon eltérő. A keleti és nyugati nők sminkjeit vizsgálva fogom bemutatni, hogy mennyire másképp is vélekednek az ott élők arról, hogy mi a szép.


Amerikában központi helyet foglal el Hollywood szerepe, ami rányomja a bélyegét az emberek szépségről alkotott képére. A televízió, újságok, óriásplakátok tele vannak tömve a sztárok tökéletesre retusált képével, illetve a termékek reklámjaival, hogy hogyan érheted el te is ezt a hatást a valóságban. És erre sok beauty guru is rátesz egy lapáttal. 


Pont ebből kiindulva az amerikaiak sok festéket használnak. A bőrük legyen meseszép és kontúrozott. Igyekeznek annyira tökéletesre formálni az arcukat, hogy már-már mű hatást érnek el vele. Ahhoz, hogy ragyogó arcbőrük legyen először a primerrel kezdik, amire jön rá egy (vagy többféle hatású és színű) alapozó, majd a korrektor egy nagy háromszögben a szem alatt, orron, homlokon, állon, hogy minden ki legyen emelve, vagy el legyen kendőzve. Ezután jöhet a highlighter, bronzosító, pirosító, kontúr és végül a púder, ami fixálja az egészet. Nos, ez kb 6-7 termék, csak azért, hogy a varázslatos és ragyogó alapot elérjék, amire majd jön rá a többi. Mindez nagyon karakteres íveket ad az arcnak. Sok ember szoláriumba jár, vagy különféle önbarnítót használ, így az arcuk valódi színénél sokszor 3-4 árnyalattal sötétebb alapozót választanak, hogy passzoljon a testük többi részéhez.


Mint a kép is mondja, a kontúrozással azt a
hatást keltik, amit a címlapokon a
photoshoppal érnek el.

A nyugati kultúra legjellemzőbb szemsminkje a cicás tusvonal és az alaposan elsatírozott, hangsúlyos, füstös szemek. Színek tekintetében azt mondanám, hogy változatos és gazdag: a natúrtól kezdve a hupililán át a neonzöldig bármi előfordulhat a szemeken. A szempillánál nem igazán érvényesül a kevesebb néha több elv, ugyanis a minél íveltebb, dúsabb, feketébb pillákra törekszenek az emberek. Náluk a műszempilla sokszor a napi rutin részét képezi.



A szemöldöknél a vastag, tömör, mesésen ívelt vonalak a divatosak, amit akár 1-4 termékkel érnek el: ceruza/szemöldöktoll, szemöldökfesték/szemöldökgél, szemöldökspirál, szemöldökwax. 


A szájfestés technikája a vonaltól-vonalig elven alapul. azaz az egész száj kifestésre kerül. Manapság egy számomra elég furcsa trend hódít, miszerint a kontúrt nem a száj szélén rajzolják meg, hanem körülötte, majd azt festik ki teljesen, hogy sokkal nagyobbnak tűnjön. A kifestett ajak körül pedig korrektorral húzzák ki, hogy még letisztultabb, egyenletesebb és tökéletes legyen a rúzs vonala.


my obsession with red lipstick is actually out of control. MAC's Russian Red is the best.

A smink összképében a nőiességre és a tökéletességre törekednek, ahol nincs helye hibáknak, vagy az asszimmetriának. Persze aki szép, az smink nélkül is az, esetleg egy-egy fotó előnytelen róla, amivel a paparazzik próbálnak rossz benyomást kelteni róla.


You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Flickr Images