Láthatatlan smink, azaz a 'No makeup' makeup

14:16

Vannak azok a helyzetek, mikor az ember jányának nincs kedve feltűnő makeupot felkenni az arcára, hanem természetes kinézetet szeretne elérni. Dehát ugye akkor van az, hogy itt egy éktelenkedő pattanás, vörös foltok mindenhol, tiszta karika a szemem és a többi...No ilyenkor készítsünk egy láthatatlan sminket, ami mégiscsak kiemeli a csodaszép pofink minden előnyösségét.



A 'no makeup' makeup alapja a makulátlan bőr- ami sajnos nem sok embernek adatik meg. Az arcod alapos hidratálása és megtisztítása után tedd fel a bőrtónusodnak tökéletesen megfelelő árnyalatú alapozót. Ez után az eltakarni kívánt területre, pattanásokra, sötét karikákra vigyél fel egy világos korrektort és ezt szépen dolgozd össze az alapozóval. Majd jön a szemöldök megfestése, ami ennél a sminknél épphogy egy kevés kis javítást jelent. Ne rajzold át a formáját, ne is legyen túl erős, épphogy csak oda kerüljön a festékből/szemceruzából ahol hiányzik néhány szőrszál. Legyen szép és egyenletes.

A szemnél először a világos korrektorodból, vagy egy szemhéj alapozóból tegyél egy picit a szemhéjra, majd oszlasd el az egész területén. Vegyél egy világos, természetes, matt szemhéjpúdert és applikáld fel a szemhéjad mozgó részére és a belső szemzugba.  Ez legyen szinte láthatatlan a szemen, így is  pihent, egészséges külsőt fog sugározni. A mélyítővonalba egy nagyon világos barna vagy szürke árnyalatot satírozz el, ez a lépés egy kicsit megemeli a szemhéjadat optikailag. A szempillaspirál egy választható opció, vagy teszel egy keveset, vagy nem. A felső vízvonalra kerülhet egy fekete vagy barna szemceruza, hogy egy kicsit élettel telibb legyen az egész smink, az alsó vízvonalra pedig egy barack vagy fehér szemceruza.

A rúzs legyen egy teljesen natúr, a szád színéhez legközelebb álló rózsaszín és ehhez mérten válassz egy nagyon könnyed, természetes és matt arcpirosítót. Oda vidd fel, ahol alapból rózsás szokott lenni a pofid, ha kipirulsz.







You Might Also Like

2 megjegyzés

Like us on Facebook

Flickr Images