Mindent a szép bőrért! - Arcápolási rutin 2015.

6:00

Szerencsére az a lány vagyok, akinek a legtöbb arcápolási termék beválik, nem okoz szárazságot, zsírosságot, pattanásokat és egyéb kellemetlenségeket. Ennek ellenére személyemből és blogger létemből is fakadóan szeretek mindig új termékeket kipróbálni és akkor sokszor új "szerelem" kap helyet az életemben. A választásnál a fontos szempontok, hogy ne okozzanak aknét, de meg is akadályozza, hogy kijöjjenek az újak, emellett nem szárít, jól hidratál és megbirkózik még a vízálló sminkkel is. Egy szóval a TÖKÉLETES kozmetikumok a legtöbb bőrtípusra.


A jelenlegi arcápolási rutinom tagjait külön-külön szinte már nem is kell bemutatni, hiszen a legtöbbről már voltak tesztek, de most összeszedtem Nektek, hogyan is zajlik nálam ez a kis rituálé esténként. Nem kell semmi bonyolultra gondolni, én nem vagyok megszállottja a 10 lépéses koreai arcápolásnak, és még csak be sem tartom a sokak által szajkózott x lépés fontosságát. De ezt most látni is fogjátok. És mindössze 15-30 percet vesz igénybe, ami igazán nem sok a szép bőr érdekében. 

Hétköznap, illetve ha sminkeltem

1. Ha hazaérek munkából, bárhonnan, szeretek azzal indítani, hogy megszabadulok a sminktől, bármennyire is szeretem, hadd lélegezzen csak a bőr. Erre a lépésre csupán egy kevés vattára van szükség és egy micellás vízre. Kinek melyiket vált be, én speciel a Garnierét használom, ugyanis jó áron van, teszi a dolgát és nagyon sokáig elég. Szépen leszedi a vízálló sminket is, pedig azt hittem a Maybelline vízálló spiráljához egy kis olajos lemosóra lesz szükségem.

2. Miután eltávolítottam a sminket, megbizonyosodok róla, hogy ténylegesen (!) tiszta lett a bőröm. Ehhez veszem az ebayről rendelt pár száz forintos elektromos arctisztítómat és egy bármilyen arclemosót. Láss csodát, nekem nagyon bevált az Yves Rocher Pure bőrradíros arclemosója, így azt használom már évek óta. Ha épp kedvem van hozzá, akkor néha napján másik lemosóhoz nyúlok- vagy egy alverdéshez, vagy ami épp a kezembe akad, de ezek nem igazán a kedvenceim és nem is számottevően jók. Meglepő, de ilyenkor a kefe kicsit elszíneződik az alapozómaradéktól, amit a vatta nem szedett le.

3. Heti egyszer-kétszer használok bőrradírt, ami az utóbbi időben mindig a drogériás Aloive aloe vera& olive bőrradír volt. Egy mogyorónyi mennyiséget kissé nedves bőrre viszek fel és gyengéden masszírozom 2-3 percig, majd bő, langyos vízzel lemosom és alaposan megszárítom. 

(Ezt csak zárójelesen írom, ugyanis nem a napi rutin része, de szeretek azért legalább egyszer a héten valamilyen maszkot használni. Olyan pihentető, nem? Erre a csodaszerem még mindig az Yves Rocher Pure system arcmaszk, vagy egy jó alapos iszapos pakolás, amiket legalább egy negyed órára a bőrömön hagyok. Lemosás után pedig csodaszép puha bőr a végeredmény.) 

4. Ekkor már nagyon kellemes és tiszta érzetű az arcom, ám a víztől egy cseppet kiszárad, így következik a hidratálás. Erre egy jól bevált koreai terméket használok, mégpedig a COSRX BHA hidratáló tonikját használom, amit jó alaposan belemaszírozok a bőrömbe. A tesztnaplóját ITT olvashatjátok. 

5. Utolsó lépésnek egy nemrég beszerzett arcpakolást teszek fel, ami számomra hidratáló funkciót tölt be (illetve sminkelés előtt primerként használom és nagyon szuper lesz az alapozó finishe). Ez nem más, mint az Yves Rocher Hydra Végétal pakolása, aminek a tesztjét a közelmúltban ITT olvashattátok. 

És ami a legjobb az egészben, hogy amióta ez a rutinom, nagyon szép, tiszta az arcbőröm és reggelente sem szokott zsíros lenni a sok hidratálótól. Kicsit tartósabbnak érzem a sminket is és ezek mellett pedig ugye nagy felfrissülés egy hosszú munkanap után is! :)

Ha nem sminkeltem

A leegyszerűsített rutinból kihagyom a sminklemosást és legtöbbször csak egy gyengéd arcmasszázos tisztítást csinálok az elektromos arckefével. Erre jön néha napján (főleg vasárnaponként) az arcmaszk, majd a két lépéses hidratálás. 

A külső ápolás mellett pedig ne feledkezzünk el, hogy belülről is táplálni kell a bőrt, hogy szép legyen! ;)

You Might Also Like

0 megjegyzés

Like us on Facebook

Flickr Images